VEJEN TIL ET SUNDT HÅR

Her er en guide fyldt med guldkorn som garanterer et smukt sundt hår. Print den ud eller brug den som opslags-guide når du mangler gode ærlige råd om ødelagt hår og vejen frem til at sundt og tykt hår.

 Ødelagt hår

Hvis dit hår er føles ødelagt er det sikkert fordi du kan genkende nedenstående
  • Helfarvning/afblegning
  • Glattejern
  • Hair-clips
  • Varme føntørrer
  • Mangel på klip
Kan man undgå spaltet spidser og tørt hår?
Ja du kan købe de dyreste produkter, ikke farve dit hår, aldrig bruge glattejern og altid lufttørre.
– men så bliver det jo umuligt at eksistere. Men i mange tilfælde kan man købe en bedre udgave af noget du i forvejen bruger. Her mener jeg føntørrer, glattejern, hårkur osv. Vi anbefaler Amika serien. Vi står hver eneste dag med hår og kan se effekten af disse produkter.

 

 

En god føntørrer 
Er med min. 1800 Watt og muligheden for at skrue op og ned for varmen. HUSK altid at føne dit hår med mindst mulig varme. Det er varme der får dit hår til at spalte og se tørt ud. En god føntørrer med ordentligt blæs og lunken luft, tørrer hurtigere end en føntørrer med ekstrem varme og dårlig blæs.

Sådan tørrer du dit hår med føntørrer
Del ALTID dit hår op når det skal føntørres og start nedefra. Lav en passé nederst i nakken og føn det først. Arbejd dig op ad til du når toppen af dit hoved. På den måde undgår du at det yderste af dit hår får konstant varme under en føntørring.

Hvad gør et fladjern/glattejern ved mit hår
Disse apparater en af de største syndere. Har du selv prøvet at have kort hår øverst på hovedet eller kender du en der har? Hvad med et afbrændt pandehår? Mange af os kender alt for godt til dette – desværre!

Brug KUN et fladjern i SJÆLDNE tilfælde. Føn i stedet dit hår smukt, glat og blankt med en god føntørrer og lækre produkter. Eller brug en lækker krøllecreme i fugtigt hår, føn let og lad det lufttørre. Du vil opleve de lækreste krøller.

Husk et fladjern gerne må bruges i et hair-extensions-hår, da du her ikke skal spekulere over om håret kan holde de næste 10 år.

Er du så en af dem som bruger et fladjern uagtet konsekvenserne af det, så husk et beskyttende produkt inden og brug kun et rigtig godt glattejern, så du ikke river hårene fra hinanden.

Og til sidst…. – brug selvfølgelig en beskyttende creme til håret inden føn. Den beskytter også i mod varmen fra dit fladjern! Spørg efter den hos frisøren eller køb det på nettet

Hjælper det virkelig at klippe spidser i mit hår?
Det er meget vigtig du får klippet dine spidser hver gang du er ved frisøren eller din påsætter for at få håret rykket op på plads igen. Det er ikke en skrøne at håret vokser hurtigere hvis du får klippet spidser…-og dog. Forskellen er at håret ikke får lov at knække af langt oppe imod hovedbunden fordi vi sammen holder det sundt.

Hair extensions – Clip on/off
Er for mange drømmen. Desværre oplever jeg som Hair Stylist at kunne se, hvor disse små clips har siddet fast i håret. I 3 tilfælde har jeg oplevet ulykkelige piger kommer til mig efter clips eventyret hvor hendes hår er knækket af overalt. Hun har måske købt billige hairextensions-clips på internettet og hverken fået en instruktion/vejledning eller tilklipning. Dette slider på håret og i mange tilfælde knækker håret simpelthen helt inde ved hovedbunden.

Tænk dig om inden du hopper med på clips vognen, billederne nedenfor viser brug efter clips-extensions.

Blondiner, platin-blond hår, lyse striber
Disse betegnelser kan sjældent nævnes uden at der har været afblegning/lysningshårfarve på spil. Som tidligere nævnt er varme en usund faktor i forbindelse med dit hår. Og hvor kommer der mere varme fra end solen og oven i købet de skadelige UV stråler. Derfor husk på, at en uge sydpå med afbleget hår, koster sunde hårstrå! Benyt derfor ALTID hat eller anden beskyttelse til dit hår. Bader du oven i købet i havet eller i poolen er det vigtig at flette dit lange hår/extensions-hår i en stram fletning. Når det så er tiden til at vaske det, skylles håret grundigt inden du putter shampoo, hårkur og balsam i det.

Vitaminer til håret
Mange piger oplever at blive tyndhåret efter at have født, har været stresset eller har mishandlet sit hår! Ølgærstabletter, Silica og B-vitaminer kan være med til at fremme hårvæksten en smule. Alle 3 ting kan købes hos Matas, i mange supermarkeder og på apoteket.

Held og lykke med et sundt hår!